Oezbeekse pruimen staan bekend om hun kwaliteit en smaak, dankzij het gunstige klimaat en de vruchtbare grond in de regio. Oezbeekse pruimen worden ook vaak gedroogd voor langdurige opslag en als snack of toevoeging aan verschillende gerechten. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Pruimen worden vaak gegeten als een aparte delicatesse, toegevoegd aan pap, stoofschotels, salades en andere gerechten, en worden ook gebruikt om compotes en jam te maken. Ze staan ook bekend om hun vele gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
Appels bevatten enkele vitamines A en C. Deze vitamines helpen om je botten en huid gezond te houden. Appels bevatten ook veel B-vitamines. Gedroogde appels, die een halve kop gedroogde appel leveren, voorzien 8% van de dagelijkse ijzerbehoefte van mannen en 3% van de ijzerbehoefte van vrouwen. Het eten van gedroogde appels en zelfs het ruiken van gedroogde appels kan de bloeddruk verlagen.
Gedroogde kersen zijn goed om je te helpen je dagelijkse aanbevolen waarden van vitamines en mineralen te bereiken. Ze zijn een bijzonder rijke bron van vitamine A — meer specifiek, provitamine A, waarvan de meest voorkomende variant bètacaroteen is.